Ingredienser

Glasyr

1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Äppeltosca: Smält smöret och låt det svalna.
  • 3. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  • 4. Skala äpplena om du vill dela och kärna ur dem och skär dom i lagom tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten och pudra över kanel.
  • 5. Grädda i ugn i ca 25 minuter. Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 200 grader.
  • 6. Toscaglasyr: Smält smör och socker. Blanda i mandelspånen i mjölet. Rör noga.
  • 7. Häll slutligen i mjölken. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen i 200 grader i 8-10 minuter.
  • 8. Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde.
Advertisements